Selecteer een pagina

Mesdagdroom

Mei 2018

Dit is een samenwerking tussen het museum Panorama Mesdag, de Dutch Don’t Dance Division en Takis Tap. We creëerden een filmische dansdroomwereld gebaseerd op de artistieke gedachten van Hendrik Willem Mesdag terwijl hij door de duinen van Scheveningen dwaalde. Gefilmd op de kunstmatige duin in het museum en in de echte duinen die Mesdag in zijn schilderij vastlegde.

Deze short is alleen te zien geweest in de Solo’s @ the Sea shows, uitgevoerd in een klein strandtheater in Scheveningen voor een zeer geselecteerd publiek.

Museum Panorama Mesdag.

Panorama Mesdag geeft je een 360 graden uitzicht over de zee, de duinen en het vissersdorp Scheveningen zoals het was in 1881. Stap terug in de tijd en ervaar een uniek uitzicht op ons cultureel erfgoed – het oudste 19e eeuwse panorama ter wereld op zijn originele site. Dit cilindervormige schilderij, ruim 14 meter hoog en 120 meter in omtrek, is met hulp van zijn vrienden geschilderd door een van de belangrijkste schilders van de Haagse School, Hendrik Willem Mesdag.

De Dutch Don’t Dance Division.

Het hoofddoel van De Dutch Don’t Dance Division is het creëren en produceren van multidisciplinaire dansvoorstellingen. Het dansgezelschap is gevestigd in Den Haag en is in 1996 opgericht door Rinus Sprong en Thom Stuart. Voorstellingen gemaakt voor reguliere theaters, bijzondere locaties en diverse festivals.

De Dutch Don’t Dance Division wil een breed en nieuw danspubliek interesseren en ook de samenwerking tussen professionele en niet-professionele dansers vergroten. Onderwijs, artistieke kwaliteit en gevoel voor humor zijn belangrijke elementen in hun manier van werken.

Zet me in als de regisseur van jouw verhaal. Ik help je tot de kern komen van je boodschap en deze vertalen naar beeld en campagne.

Liever mailen?

Altijd leuk om van je te horen